Wat is de Emmett Therapie

Bij de Emmett therapie wordt een combinatie van directe zachte druk en snelle bewegingen gebruikt om specifieke spiergroepen te ontspannen en uw lichaam weer in balans te brengen.

Emmett-therapie Bellina WilleDeze behandeltechniek bestaat uit een serie lichte opeenvolgende drukpunten (holding points) of korte bewegingen (switches), uitgevoerd door één of enkele vingers, meestal de middelvingers. Het succes van deze methode berust op de juiste combinatie tussen:

-De plaats op het lichaam
-De houding van de vingers
-De druk ,die variabel kan zijn.

Deze behandelmethode prikkelt het neuro-musculaire systeem op een zodanige wijze dat het leidt tot een zo optimaal mogelijke homeostase (het in evenwicht zijn van alle functies in het lichaam, zoals temperatuur, zuurgraad, bloeddruk en ademhaling) en het vermogen van het lichaam dit evenwicht te behouden, ondanks omgevingsinvloeden.

Prikkeling van receptoren

Emmett-therapie Bellina WilleVanuit de wetenschap met betrekking tot de zgn. ‘critical point analysis’ is bekend dat, in een uiterst complex systeem als het lichaam, de juiste aanraking van een specifiek ‘critical point’(receptoren) kan leiden tot grootse effecten.

En juist deze benadering volgt de Emmett Techniek, de prikkeling van een tweetal receptoren, de sensorische en de musculaire. Deze groepen van receptoren kruizen elkaar veelvuldig op diverse punten van het lichaam, welke van belang zijn waar het gaat om het deblokkeren van spieren, pezen, organen en zelfs emoties. De resultaten zijn vaak spectaculair en kunnen direct optreden. Ieder mens is verschillend, toch komt het regelmatig voor dat iemand tijdens een Emmett behandeling een pijnvermindering en een toegenomen souplesse ervaart.

Deze behandelmethode laat zich uitstekend combineren met andere technieken zoals de oefeningen van fysiotherapie, maar ook met de Bowen Techniek.

Nieuw evenwicht

Emmett-therapie-Bellina WilleDe Emmett techniek is gebaseerd op het maken van verbindingen tussen de sensorische (gevoels)- zenuwen en de musculaire(spier)-zenuwen. Deze verbinding geeft een spierontspanning die onder andere een nieuw evenwicht in het lichaam kan creëren.

De Emmett Techniek is een aanvulling op, en geen vervanging voor een medisch advies of behandeling van uw arts.  Bij twijfel dient u contact op te nemen met uw behandelend arts.

Lees hier de ervaringen van mijn cliënten >

ACHTERGROND ROSS EMMETT BEHANDEL TECHNIEK

Ross Emmett is al vanaf 1983  een gewaardeerd docent in de Therapeutische Massage Therapie en daarnaast is hij ook 8 jaar(1997- 2006) hoofddocent in de Bowen Therapie geweest. Deze kwalificaties geven echter niet goed weer hoe hij als behandelaar werkt. Ross heeft namelijk de unieke gave om bij elke patiënt direct te kunnen ‘zien’ waar het probleem zit, wat er aan gedaan moet worden en hoe de behandeling vervolgens ook het best uitgevoerd kan worden, ‘op maat gemaakt ’ voor de patiënt. Hij noemt deze aanpak de ‘Kameleon’-benadering; dit is de sleutel tot het succes van zijn techniek die al vele jaren tot uitzonderlijke goede resultaten leidt.

In 2007 introduceerde Ross zijn techniek in Europa.

Wilt u meer lezen over de Emmett behandelwijze? Kijk dan op:
www.emmett-techniek.nl
Bowen & Emmett behandelingen in België:
www.bnatural.be

Wilt u meer over de Emmett Therapie weten of een afspraak maken?